MENTORPAR FORTÆLLER OM DERES MØDER

- DER ER LÆRING I ALLE OPLEVELSER - 

13. maj 2020


Vi har i dag modtaget en e-mail fra vores mentorpar Mateja og Ebbe. De ville lige fortælle os lidt om, hvad de har oplevet sammen. Mateja og Ebbe aftalte oprindeligt, at temaerne, der skulle danne grundlag for deres samarbejde i deres ugentlige møder skulle være; dansk, kultur og historie.

PÅ KRYDS OG TVÆRS

De har sammen lært byen at kende, og har krydset rundt i Esbjerg og omegn med Ebbe som vejviser. Listen er efterhånden ved at være lang; den hemmelige skov mellem Gjesing og Kvaglund, Paradissøen, Finne-husene og Østskoven i Østerbyen har budt på masser af historiske input.

Esbjerg havn og by er blevet besøgt ad flere omgange, gerne via små genveje, cykelstier i byen, eller gennem de grønne områder, som heldigvis også er en del at det centrale Esbjerg. Her kan f.eks. nævnes turen fra Esbjerg centrum via Krebsestien til Guldager Station. På disse ture har især naturen været i centrum.


En anden af parrets interesser er kunst og kultur. Her har Esbjerg Kunstmuseums kunstrute i den indre by været et vigtigt mødested i tiden med corona-virus. Disse ture har budt på både musik og kultur.


I denne tid, hvor de skal holde afstand, har cykelturene udviklet sig, og turene er blevet længere og længere, f.eks. til Marbæk Plantage, Varde, områderne omkring Andrup/Skads/Tjæreborg, Sneum sluse, og en tur langs digerne på vej retur til Esbjerg. Derudover har de nydt deres fælles oplevelser på Fanø, hvor både Sønderho og Nordby har haft besøg.


Aftenerne har indimellem også måtte inddrages for at opleve solnedgangen fra strandene i Hjerting og Sædding, hvor de har varmet sig med deres medbragte varme drikke.

Sådan begyndte det, da Mateja og Ebbe mødtes i slutningen af 2018 gennem Mentornetværk i Esbjerg/Varde. Mateja ønskede en mentor, og Ebbe havde henvendt sig for at stille sig til rådighed for en nydansker. Matchet har udviklet sig til et varmt venskab med mange spændende, fælles interesser. De er begge interesserede i historie, litteratur, kunst, musik, naturen og fælles oplevelser. Og rigtig mange af disse interesser er foregået på cykelture i Esbjerg og omegn.

Mateja er nu begyndt at køre turen uden Ebbe; hun føler sig helt tryg i områderne omkring Esbjerg.


Derudover er sidegevinsterne ved cykelturene masser af lange snakke om deres fælles interesser i kunst og kultur.

Hvis I har lyst til at medvirke i en lille artikel om, hvordan I som mentorpar mødes og bruger tiden sammen, og samtidig inspirere os andre i netværket, så kontakt endelig koordinator Lisette Tækker, tlf. 21 49 74 59, e-mail koordinator@mentoresbjerg.dk


Vi vil meget gerne have et sigende billede eller to fra jer også.