KIG FORBI KOLONIHAVE

HURRA FOR VEJRGUDERNE, som heldigvis var med os fredag, da Mentornetværk i Esbjerg/Varde afholdt et velbesøgt og vellykket socialt arrangement i en af Esbjergs kolonihaver - vi var 39 i alt.

Billederne taler næsten for sig selv: Børnene malede flotte motiver på sten, spillede bold og spiste sig mætte i jordbær og is. Imens lærte vores mentorer og nydanskere (mentees) hinanden bedre at kende, og hørte oplæg af Jørgen Deichmann om kolonihavernes tilblivelse.

Vidste du, at Esbjergs kolonihaver blev grundlagt efter den verdensomspændende recession i 1929? Esbjerg kommune havde i perioder op til 25% arbejdsløse, og kommunen ville derfor hjælpe de udsatte borgere til et jordstykke, hvor de kunne dyrke afgrøder, så de ikke skulle gå sultne i seng. Betingelserne for at kunne leje en af grundene var, at man var arbejdsløs, og man kunne kun have kolonihaven i ét år. Den regel er heldigvis ophævet for mange år siden. I dag har de fleste lejere bygget små hytter på grundene og lejer jorden i mange år.

Små danske flag viste os alle vej til kolonihaven fra indgangen i Stormgade, og flaget vejede højt over de mange fremmødte. Sikke en dejlig dag med fællesskab og hygge.

En stor tak til vores oplægsholder Jørgen, og til to af vores frivillige i Mentornetværk, Ioana og Rosie, som havde hjulpet Jette med at klargøre til de mange gæster.


Her kommer et link til en artikel i KomEsbjerg om begivenheden:

https://komesbjerg.dk/naar-mennesker-moedes/