MENTORNETVÆRK I MEDIERNE

12. november 2020

Mateja Gasparovic og Ebbe Salomonsen inviterede Informations journalist Marina Veis Høi og fotograf Andres Rye Skjold Jensen med på cykeltur i det vestjyske. Det kom der denne artikel ud af. 


Uagtet aldersforskel, køn og nationaltet er Mateja og Ebbe i dag blevet venner for livet. Et venskab som startede ved at Mateja ville lære om det danske sprog, den danske kultur og ellers alt andet som en mentor kunne hjælpe hende med. Ebbe var netop blevet færdig på arbejdsmarkedet og ønskede at bruge den nyvundne fritid til noget givende.


23. oktober 2020

I forbindelse med vores nye projekt "Til fælles gavn" har vores dygtige projektkoordinator talt med Esbjerg Ugeavis.


Du kan se artiklen nedenfor, og ellers så kan du læse den i Esbjerg Ugeavis fra i onsdags den 21. oktober 2020


FORSKELLIGE NATIONALITETER JULEHYGGENDE

I MENTORNETVÆRK I ESBJERG/VARDE

Artikel fra GoEsbjerg.dk

4. december 2019

Der var ingen diskussioner om vinter- eller juleboller på programmet, da Mentornetværk Esbjerg/Varde sagde tak for i år til frivillige og deltagende.

Efter de traditionelle foreskrifter skal julen helst samle folk – ikke splitte. Sådan var det også hos Mentornetværket i Exnersgade 4, da de bød på aktiviteter for børnene og julehygge for de voksne på tværs af alverdens etniciteter.

Endnu et år i netværket er ved at være gået, og selvom foreningen løbende har udvidet sine tilbud, er det stadigvæk mentorskaberne, der er et af de helt store omdrejningspunkter i foreningen Mentornetværk Esbjerg/Varde.

Læs hele artiklen her på GoEsbjerg.dk

TRE LOKALE INITIATIVER BELØNNET AF LOKAL FOND

Artikel fra GoEsbjerg.dk

26. november 2019

Den Esbjerg-baserede Verena Merz & Otto Kjærgaards Børnefond har netop uddelt godt 750.000 kroner til forskellige projekter, der støtter socialt udsatte børn og unge.

I alt fik 27 projekter økonomisk støtte, mens fonden havde modtaget 62 ansøgninger. Tre af de initiativer, der kan se frem til lidt mere at gøre godt med, er fra Esbjerg.

Læs hele artiklen her på GoEsbjerg.dk

VMOK FONDEN – Verena Merz & Otto Kjærgaards Børnefond.

25. november 2019

Citat fra Fondens hjemmeside:


VMOK BØRNEFONDS UDDELINGER 2019

Posted on november 25, 2019


VMOK fonden modtog 62 ansøgninger til den årlige uddelingsrunde og formåede at imødekomme 27 af de ansøgte projekter med hel eller delvis støtte – et sammenlagt beløb på 750.700 kr.

Næste ansøgningsfrist er den 31. oktober 2020.

 

Det er med stolthed og glæde at fondens bestyrelse kan præsentere dette års udvalgte ansøgere og projekter:

Læs hele artiklen herhttps://vmokfonden.wordpress.com/

TRE LOKALE PROJEKTER FIK PENGE

Artikel fra jv.dk

25. november 2019

VMOK's Børnefond har uddelt godt 750.000 kroner til forskellige projekter i ind- og udland. Tre af de projekter, der er blevet tilgodeset, er fra Esbjerg.

Endelig er Mentornetværk, Esbjerg og Varde, blevet tilgodeset med 30.000 kroner til etablering af pasnings- og aktivitetstilbud til børn.

Foreningen arbejder på at skabe forbedrede muligheder for integration, inklusion og kulturel mangfoldighed. Tilbuddet "Leg og lær - aktiviteter" er primært rettet mod børn mellem 2 og 12 år født af nydanske forældre bosiddende i udsatte boligområder, og hvis forældre deltager i tilbud som kurser og debatcafeer.

Læs hele artiklen her på jv.dk