Partnere:

PCKK Education and Development Foundation (Polen),

Training 2000 (Italien),

Jovensòlides (Spanien),

Mentornetværk i Esbjerg / Varde (Danmark)

Besøg projektets hjemmeside HER

Besøg projektets Facebook-side HER

Integra-projektet er et 2-årigt Erasmus plus-projekt, der er opstået som følge af den nye virkelighed, vi lever i: migration er et meget almindeligt fænomen, og indvandrere er personer, der er særligt sårbare over for social eksklusion på grund af kulturelle og sproglige barrierer. Derfor har de brug for støtte til at finde deres plads i det nye samfund.


Dette projekt vil udvikle træningsmaterialer (en guide til integration og online kursus) til organisationer, der arbejder med indvandrere. Disse materialer vil bidrage til integrationsaktiviteter gennem kulturel uddannelse og eksempler på god praksis, der fungerer godt i partnerorganisationerne.


Den første internationale workshop i Valencia, Spanien (12.-14. december 2022) etablerede rammerne for en e-bog 'Retningslinjer - Indvandrere, forskellige måder at integrere sig på', der indeholder beskrivelsen af immigration i partnerlandene og deres bedste praksis. E-bogen vil blive udgivet i september 2023 på engelsk, polsk, italiensk, spansk og dansk. Partnerne mødte også lokale organisationer, der beskæftiger sig med indvandrere, med det formål at lære mere om integration gennem fælles erfaringer.


Billeder fra møderne kan ses HER 


Under den anden internationale workshop i Fano, Italien (29.-31. marts 2023) mødte vi lokale organisationer, der er involveret i integration af indvandrere, og lærte om deres udfordringer og bedste praksis. Partnerne drøftede også situationen med indvandring i deres egne lande som en del af retningslinjerne for integration (e-bog udarbejdes af projektet).


Billeder fra møderne kan ses HER


Den tredje internationale workshop i Esbjerg, Danmark (11.-13. september 2023) vil også handle om at dele og lære af lokale organisationers erfaringer med integration af indvandrere, og vil arbejde på projektets andet produkt: online kurser om kulturel integration.