MENTORORDNING

HVAD, HVORDAN OG HVORFOR

Vores formål med en mentorordning er at skabe gode muligheder for integration, inkludion og kulturel mangfoldighed i Varde.


Det er vores mål at støtte nydanskere over 16 år, så de får yderligere ressourcer sprogligt, kulturelt og socialt.


Det er et tilbud til dig som er nydansker og som gerne vil lære at tale bedre dansk eller som ønsker at lære mere om dansk kultur, og hvordan vi som danskere finder nye netværk og fællesskaber. Det er også muligt at få støtte til karriereafklaring, arbejdskultur samt jobsøgning.


FØR VI LAVET ET MATCH

Når du henvender dig, vil vi finde et tidspunkt til et interview med en af vores medarbejdere. Vi vil nemlig rigtig gerne vide lidt om dine forventninger og dine ønsker til et mentorforløb. Vi vil derfor gerne vide noget om din baggrund, dine interesser, samt dine ønsker til en kommende mentor/mentee.

SØGNING EFTER ET GODT MATCH TIL DIG

Efter vores interview starter vores søgen efter den helt rette mentor/mentee til dig. Vi vil kigge på om I har de samme ønsker til et mentorforløb, om I kan matche hinandens ønsker og fx. interesser, faglig baggrund, køn og alder. Derudover kigger vi også på hvad det er mentee ønsker hjælp til. 

Denne fase kan godt tage lidt tid, hvor vi håber du vil være tålmodig. Vi vil nemlig gerne finde den helt rette person til dig.

VI HAR FUNDET ET MATCH

Når det sker, sender vi en e-mail med informationer om mentor og mentee. Det er den samme mail I modtager. Vi beder her mentor om at kontakte mentee inden for 1 uge efter I har modtaget vores matchmail. Sker det ikke, vil vi bede mentee om at kontakte os i sekretariatet, eventuelt ved at besvare den mail vi sendte. 

NU SKAL I MØDES FOR FØRSTE GANG

I har nu begge læst vores mail, og I har fået lidt informationer om hinanden, så nu skal I møde hinanden for første gang. I aftaler selv hvornår I skal mødes og hvor det skal være. Vi vil gerne hjælpe med et lokale, hvis I har brug for det. Er det tilfældet, skal I kontakte vores sekretariat, som så vil booke et lokale til jer.

TILBAGEMELDING EFTER JERES 1. MØDE

Jeres første møde er uforpligtende. Bagefter er det vigtigt, at I begge kontakter Mentornetværk og fortæller, om I vil fortsætte i et match. Hvis en af jer ikke ønsker at fortsætte, opløser vi matchet og finder et nyt match til jer.

MENTORAFTALE

Når I mødes 2. gang, skal I sammen udfylde en mentoraftale med blandt andet mentees mål. Mentoraftalen skannes til Mentornetværk som vedhæftning eller foto til en e-mail eller SMS eller afleveres til vores kontor indenfor en uge. I mødes mindst en gang om måneden, og har løbende kontakt via e-mail, telefon eller sociale medier. Mentorrelationen er fortrolig mellem mentor og mentee. Hvis I ønsker råd, eller får problemer, så kontakt endelig Mentornetværk.

EVALUERING

Det er vigtigt at evaluere undervejs i forløbet for at sikre, at I er på rette vej. Husk at orientere Mentornetværk om udviklingen af jeres forløb ca. hver 3. måned. Har I fået en god relation? Har mentee nærmet sig sine mål? Eller går noget ikke som forventet?) Skal I bruge inspiration til evalueringssamtale, må I gerne henvende jer til Mentornetværk.

AFSLUTNING AF MATCH

Husk undervejs at tale sammen om, om I ønsker at afslutte forløbet eller forlænge det. Mentorforløbet varer normalt 3-12 måneder og giv besked om ændringer og når I vælger at afslutte forløbet. I det tilfælde sender vi et evalueringsskema til jer begge, som I skal udfylde og returnere til Mentornetværk. Har I tid, vil vi meget gerne se jer til en afsluttende samtale i Mentornetværk, hvor vi sammen kan evaluere forløbet, så vi alle kan lære af jeres erfaringer og tage stilling til, om en af jer eller begge to har lyst til at blive mentor/mentee for en anden person bagefter. Vi har også tidligere mentees, som efter en tid i Danmark bliver mentorer for nye mentees.